Gikk fra fem til ett system med SIMPLI!

Komplett, effektivt og brukervennlig – ledelsessystemer for fremtiden.

Anita White Olsen er kvalitet- og organisasjonsutviklingssjef i Vesterålskraft.

Vesterålskraft hadde en lang ønskeliste da de skulle velge en ny leverandør. Et av de viktigste kriteriene var forenkling og at både ansatte og ledere skulle kunne forholde seg til færre systemer.

Høsten 2019 er Vesterålskraft fremdeles midt i arbeidet med å bygge opp sitt nye system for bedriften. De ble kunde av SIMPLI samme sommer. Kun to måneder inn i prosessen var forbedringssystemet klart til å gå på luften. Enda denne perioden også inkluderte feriemåneden juli.

– Vi er så motivert! Vi har ventet på en bedre løsning – og vi føler allerede at vi mestrer det nye systemet, sier kvalitet- og organisasjonsutviklingssjef Anita White Olsen.

Mange krav til nytt system

Olsen forteller videre at de hadde en rekke krav til sitt nye system. De hadde gjort en grundig jobb og kartlagt hvilke behov bedriften hadde.

De ønsket at nytt system kunne legges på deres Office 365 og at det skulle være brukervennlig. I tillegg ønsket de ett system som kunne ta over for de selvstendige verktøyene for avvik, dokumenthåndtering, risiko, årshjul og ulike håndbøker de hadde fra før.

Til slutt ble det SIMPLI som kunne levere på alle ønskene – og samtidig tilby et enkelt system både i oppbygging og bruk.

– Vi har blant annet en ambisjon om å bruke mer bilde og film i systemet – og det legger jo SIMPLI til rette for, sier Olsen.

God oppfølging

Vesterålskraft har mye god kompetanse internt når det kommer til kvalitetsledelse. I strategiplanen står det at en del av selskapet skal bli sertifisert på ISO 9001 i løpet av høsten 2020.

– Selve sertifikatet er ikke det viktigste. Det viktigste er at vi har et sertifiserbart system og en organisatorisk hukommelse, et system for opplæring og en god oversikt over kravene til den enkelte medarbeider.

I oppbyggingsfasen har de valgt SIMPLIs Coachingpakke. Dette er en serie arbeidsmøter og kurs som geleider nye bedrifter helt fra oppstart med system til bedriften er klar for besøk av revisor. Anita White Olsen forteller at dette har gitt dem en god struktur og oversikt over oppbyggingsarbeidet. I tillegg tar Vesterålskraft jevnlig en fot i bakken med sin rådgiver i SIMPLI som gir dem gode innspill til arbeidet.

Og motivasjonen for å få på plass et nytt system er klar:

– Hovedgevinsten er å ha et godt system som både ledelsen og de ansatte bruker!

Del innlegg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post
Utforsk

Relaterte innlegg

Hva er positiv risiko?

Det finnes mange definisjoner på hva en risiko er, og mange ulike måter å jobbe med risikovurderinger. Flere finner det vanskelig å ha et fokus

integrert ledelsessystem styringssystem 4human QM365

Integrert ledelsessystem – hva er det?

Et integrert ledelsessystem er et system som kan håndtere flere ledelsesstandarder samtidig. Men hva betyr det? De mest kjente ledelsesstandardene er alle bygget opp etter

BOOK EN DEMO SELV!

Du kan også booke en tid for demo på egenhånd direkte i vår kalender , eller ringe oss på tlf. 40 60 25 60.

Følg oss:

SKAL VI TA KONTAKT MED DEG?

Fyll ut skjemaet under, så hører du fra oss!