Tre gode grunner til å tenke kvalitetsledelse

Komplett, effektivt og brukervennlig – ledelsessystemer for fremtiden.

kvalitetsledelse

Føler du at du sløser bort mye tid på å lete etter siste versjon av et dokument? Hva gjør du hvis en av dine ansatte plutselig blir langtidssykemeldt? Har din bedrift kontroll på at nøkkelinformasjon er skikkelig dokumentert? Her er tre gode grunner til å tenke kvalitetsledelse.

1. Bedre forståelse av bedriftens leveranser gjennom dokumenterte prosesser

Gjennom å kartlegge og tegne opp aktivitetene i bedriften i en prosessflyt må man tenke igjennom hva som er start, i hvilken rekkefølge ting skjer og hva som er sluttpunktet. En visuell fremstilling av dette kan bidra til økt forståelse av konkrete leveranser og sammenhenger mellom leveranser i et selskap. Hver prosess kan videre spesifiseres ved hjelp av f.eks. rutinebeskrivelser, sjekklister, risikoer og tiltak og ansvarsmatriser.

Prosesskartlegging synliggjør hvordan arbeidet i en bedrift skjer, på tvers av avdelinger og organisatoriske grenser.

2. Kvalitetsledelse gir mindre sløsing av arbeidstid

Hvem har vel ikke brukt litt for mye tid på å lete etter siste versjon av en presentasjon eller et annet viktig dokument? Et godt kvalitetsledelsessystem sikrer at originale og styrende dokumenter er lagret ett sted.

Kopier av dokumentet er tilgjengelig ulike steder og gjør det enkelt å finne frem til den informasjonen du trenger, når du trenger den. Dette gjør også at du sparer tid ved endringer. Du trenger kun å endre originaldokumentet ett sted og så vil alle de publiserte kopiene også endres.

Versjonskontroll av dokumenter gir en ekstra trygghet på at det er riktig versjon av dokumentet man har foran seg.

3. Mindre sårbarhet ved sykdom

Ansatte kan bli syke. Dette er en av de faktorene som er vanskelig for et selskap å kontrollere. Det er alltid en risiko for at en ansatt som sitter på kritisk kompetanse og nøkkelinformasjon blir borte, kanskje rett før en viktig leveranse. Hvis man da ikke har gode rutiner for lagring og dokumentering av informasjon og arbeidsoppgaver kan dette sette selskapet i en vanskelig situasjon.

Med et godt kvalitetsstyringssystem sikrer du at arbeidsoppgaver og informasjon er lagret på en måte som gjør at andre kolleger lettere kan sette seg inn relevante oppgaver som må løses.

Trenger din bedrift et system som støtter dere i disse oppgavene? Ta kontakt med oss i dag!


Skrevet av seniorrådgiver Karin Gjerde-Meyer.

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Utforsk

Relaterte innlegg

Vi stiller ut på Verdens kvalitetsdag 2022

Vår programvare hjelper din bedrift med å håndtere alle styringsbehov innen kvalitet, HMS, ytre miljø, informasjonssikkerhet, mattrygghet og GDPR. Vi leverer gode systemer for effektiv avviksbehandling og

integrert ledelsessystem styringssystem 4human QM365

Høstens kundewebinarer!

For det andre halvåret av 2022 har vi planlagt flere nyttige webinarer for våre kunder. Kundeteamet vårt har seks spennende webinarer der de forteller om

SMART Industri 4human QM365 AS

Møt oss på SMART Industri

Med en rekke kunder i bransjen, er vi en erfaren leverandør av gode systemer for effektiv avviksbehandling og gode oversikter for arbeidet med risikovurderinger. I

samme feil flere ganger kvalitetsledelse enkelt forklart opp med hånda

Opp med hånda!

Dere som aldri noen gang har brukt tid på å finne riktig versjon av et dokument, eller at samme misforståelse/feil/hickup har skjedd flere ganger, kan

BOOK EN DEMO SELV!

Du kan også booke en tid for demo på egenhånd direkte i vår kalender , eller ringe oss på tlf. 40 60 25 60.

Følg oss:

SKAL VI TA KONTAKT MED DEG?

Fyll ut skjemaet under, så hører du fra oss!

BOOK YOUR DEMO

Please book a time for a demo
on your own directly in our calendar.

Do you want us to contact you?

Please fill out our contact form, and you will hear from us shortly.