Tre gode grunner til å tenke kvalitetsledelse

Komplett, effektivt og brukervennlig – ledelsessystemer for fremtiden.

kvalitetsledelse

Føler du at du sløser bort mye tid på å lete etter siste versjon av et dokument? Hva gjør du hvis en av dine ansatte plutselig blir langtidssykemeldt? Har din bedrift kontroll på at nøkkelinformasjon er skikkelig dokumentert? Her er tre gode grunner til å tenke kvalitetsledelse.

1. Bedre forståelse av bedriftens leveranser gjennom dokumenterte prosesser

Gjennom å kartlegge og tegne opp aktivitetene i bedriften i en prosessflyt blir man tvunget til å tenke igjennom hva som er start, i hvilken rekkefølge ting skjer og hva som er sluttpunktet. En visuell fremstilling av dette kan bidra til økt forståelse av konkrete leveranser og sammenhenger mellom leveranser i et selskap. Hver prosess kan videre spesifiseres ved hjelp av f.eks. rutinebeskrivelser, sjekklister, risikoer og tiltak og ansvarsmatriser.

Prosesskartlegging synliggjør hvordan arbeidet i en bedrift skjer, på tvers av avdelinger og organisatoriske grenser.

2. Mindre sløsing av arbeidstid

Hvem har vel ikke brukt litt for mye tid på å lete etter siste versjon av en presentasjon eller et annet viktig dokument? Et godt kvalitetsledelsessystem sikrer at originale styrende dokumenter er lagret ett sted.

Kopier av dette dokumentet kan vises forskjellige steder slik at det alltid er lett å finne frem til den informasjonen man trenger, når man trenger den. Dette sparer tid da man kun trenger å endre originaldokumentet ett sted og så vil alle de publiserte kopiene også endres.

Versjonskontroll av dokumenter gir en ekstra trygghet på at det er riktig versjon av dokumentet man har foran seg.

3. Mindre sårbarhet ved sykdom

Ansatte kan bli syke. Dette er en av de faktorene som er vanskelig for et selskap å kontrollere. Det er alltid en risiko for at en ansatt som sitter på kritisk kompetanse og nøkkelinformasjon blir borte, kanskje rett før en viktig leveranse. Hvis man da ikke har gode rutiner for lagring og dokumentering av informasjon og arbeidsoppgaver kan dette sette selskapet i en vanskelig situasjon.

Med et godt kvalitetsstyringssystem sikrer man at arbeidsoppgaver og informasjon er lagret slik at andre kolleger lettere kan sette seg inn relevante oppgaver som må løses.

Trenger din bedrift et system som støtter dere i disse oppgavene? Ta kontakt med oss i dag!


Skrevet av seniorrådgiver Karin Gjerde-Meyer.

Del innlegg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post
Utforsk

Relaterte innlegg

Hva er positiv risiko?

Det finnes mange definisjoner på hva en risiko er, og mange ulike måter å jobbe med risikovurderinger. Flere finner det vanskelig å ha et fokus

integrert ledelsessystem styringssystem 4human QM365

Integrert ledelsessystem – hva er det?

Et integrert ledelsessystem er et system som kan håndtere flere ledelsesstandarder samtidig. Men hva betyr det? De mest kjente ledelsesstandardene er alle bygget opp etter

BOOK EN DEMO SELV!

Du kan også booke en tid for demo på egenhånd direkte i vår kalender , eller ringe oss på tlf. 40 60 25 60.

Følg oss:

SKAL VI TA KONTAKT MED DEG?

Fyll ut skjemaet under, så hører du fra oss!