7 tegn på at din bedrift jobber kvalitetsbevisst

Komplett, effektivt og brukervennlig – ledelsessystemer for fremtiden.

kvalitetsarbeid

Vi er ferdig med tiden da kvalitetssjefen hadde eneansvaret for kvalitetsarbeidet i virksomheten. Mange virksomheter kjenner også til fordelene som ligger i at alle ansatte kjenner til kvalitetsarbeidet. Permene på kvalitetssjefens kontor er byttet ut mot tilgjengelige og brukervennlige, digitale ledelsessystemer.

Men hva er de konkrete «bevisene» på at bedriften du jobber i jobber kvalitetsbevisst?

  1. Ansvaret er forankret i ledelsen. Den øverste ledelsen forplikter seg og tar et tydelig eierskap til gjennomføring av firmaets policy. Dette blir ikke delegert til Per i regnskap eller Kari i økonomi. Det er ingen i organisasjonen som er usikker på hva som er selskapets prioriteringer, eller hvem som har ansvaret.
  2. Din bedrift jobber strukturert med kontinuerlig forbedring. Markedet, konkurrenter og kundeforventninger endrer seg stadig. Dere innser at dere alltid kan bli enda litt bedre på å forenkle prosesser, redusere sløsing med ressurser, fjerne tidstyver og møte kundenes krav. Stillstand er tilbakegang, og dere er en lærende organisasjon.
  3. Dere har kartlagt deres risikoer og iverksetter tiltak. Dere er klar over deres sårbarheter og jobber aktivt for hindre negative konsekvenser. Samtidig velger dere bevist å la være å gjøre enkelte tiltak fordi ikke alt kan være i fokus. Dere prioriterer smart, med de ressursene dere har tilgjengelig.
  4. Dere har kultur for å rapportere hendelser – og følger disse opp. Dere registrerer feil og avvik og er like opptatt av å finne ut hvorfor brannen startet som å slukke den. Det er dyrt å gjøre de samme feilene om igjen og om igjen.
  5. Gjør det lett for de ansatte å finne relevant informasjon. De ansatte vet hvor de finner den informasjon de trenger når de trenger den. Nyansatte klarer lett å orientere seg på egen hånd, og finner intuitivt relevante dokumenter, rutiner og veiledninger uten å spørre om å få dette tilsendt på e-post.
  6. Har oversikt over viktige interessenter og forhold. Dere forstår at deres virksomhet ikke lever i et vakuum og at det er mange aktører som påvirker bedriftens forutsetninger og som blir påvirket av bedriftens aktiviteter.
  7. Bedriften har klare mål og rutiner for målinger. Dere vet hvor dere vil og følger med på om dere er på vei i riktig retning. Bedriften har satt seg klare og målbare mål som speiler elementer i firmaets policy. Målene er konkrete og tilgjengelige – og er dermed til god hjelp og inspirasjon for deres ansatte.

Del innlegg:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Utforsk

Relaterte innlegg

5 fordeler ved å velge QM365

Microsoft 365 er en populær skybasert løsning som gir bedrifter tilgang til en rekke verktøy og funksjoner som kan øke produktiviteten og effektiviteten. Hvis bedriften

Webinarer våren 2023

Gjennom året holder vi gratis webinarer for kunder, her presenterer  kundeteamet nyheter og tips både i eksisterende og nye moduler. Våren 2023 For årets første

Vi stiller ut på Verdens kvalitetsdag 2022

Vår programvare hjelper din bedrift med å håndtere alle styringsbehov innen kvalitet, HMS, ytre miljø, informasjonssikkerhet, mattrygghet og GDPR. Vi leverer gode systemer for effektiv avviksbehandling og

BOOK EN DEMO SELV!

Du kan også booke en tid for demo på egenhånd direkte i vår kalender , eller ringe oss på tlf. 40 60 25 60.

Følg oss:

BOOK YOUR DEMO

Please book a time for a demo
on your own directly in our calendar.

Do you want us to contact you?

Please fill out our contact form, and you will hear from us shortly.